Programe de Cultură Organizațională

Ce este cultura organizațională?

 

Deși pare un element aparent abstract, cultura organizațională este un concept extrem de amplu, care definește o companie sau o instituție prin viziunile, valorile sau obiceiurile asumate, precum și prin limbajul folosit în comunicarea internă sau prin modelul de comportament adoptat de către angajați.

Așadar, cultura organizației este precum un organism: cu cât este mai sănătos, cu atât funcționează mai bine.

Deoarece cultura implică ipoteze, valori şi credinţe de bază, ea tinde să fie destul de stabilă în timp. În plus, o dată ce o cultură este bine stabilită, ea poate persista în ciuda fluctuaţiei personalului, asigurând o continuitate socială.

La Universum credem că pentru rezultate cât mai bune, colegii tăi nu trebuie să simtă că vin la un loc de muncă, ci într-un colectiv de persoane motivate să atinga același obiectiv: construirea, în fapt, a întregii companii.

Pentru a menține această energie, construim cu grijă un program de cultură organizațională personalizat, de la activări interne constante, la mici evenimente, inserții de teambuilding la birou etc.

Programele de cultură organizatională sunt construite pe filosofia noastră de arhitectura de evenimente, pornim de la nevoia companiei, construim programul și culegem roadele cu ajutorul unui follow-up bine pus la punct.

De ce este important ca angajatul să înțeleagă cultura organizațională a companiei?

  • crește nivelul de satisfacție în rândul angajaților și îmbunătățește creativitatea;
  • are un impact foarte mare asupra performanţei organizaţionale;
  • de asemenea faciliteaza recrutarea și consolidează loialitatea;

Mai mult decât atât, companiile cu o cultură organizațională puternică, sunt mult mai capabile de a-și îmbunătăți performanțele prin implicarea membrilor organizației.

Cu toate acestea și angajații au un impact asupra organizației, aducând cu ei propriile lor convingeri și valori. Iar dacă angajații adoptă valorile și convingerile alese de cultura organizațională, rezultatul va genera un nivel ridicat de angajament.

 

#theUNIVERSUMexperience #universumevents #yourUNIVERSUMproject

#UNIVERSUM

    Plănuiești un nou eveniment?

    Start typing and press Enter to search

    >